Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Допомога від закордонних партнерів: Федеративна Республіка Німеччина надала громадам спецтранспорт

22 вересня 2023 - 15:48

Завдяки партнерській ініціативі Cities 4 Cities | United 4 Ukraine, діяльність якої спрямована на підтримку територій України, Запорізька область отримала дві пожежні машини. Платформа заснована німецьким містом Зіндельфінген під егідою Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Так, спецтранспорт отримали Преображенська та Степногірська громади, які знаходяться на лінії вогню та потерпають від щоденних ударів ворога. Ці автівки допоможуть місцевим жителям боротися з лихом, спричиненим російською федерацією. До урочистої передачі долучився очільник ЗОВА Юрій Малашко, керівники територій, а також фахівці ДСНС, які й будуть використовувати ці пожежні машини для ліквідації загорянь, викликаних ворожими обстрілами.

  • Дякую Уряду Німеччини за фінансову підтримку нашої незалежної України та надану жителям регіону допомогу. В наявних умовах цей транспорт буде неймовірно корисним та допоможе рятувальникам мінімізувати наслідки ударів, які наносить ворог. Вважаю, що такі проєкти потребують розвитку та сподіваюсь на подальшу взаємодію з закордонними друзями, - наголосив посадовець.

Крім цього, очільник ЗОВА закликав громади регіону налагоджувати контакти з міжнародними партнерами, співпраця з якими сприятиме відновленню територій, а також допоможе покращити економіку Запорізького краю. Очільник Преображенської ТГ Володимир Сідун наголосив, що завдяки такій співпраці люди можуть отримати матеріальну та гуманітарну допомогу.

  • Ворог б'є по житловій забудові та об'єктах цивільної інфраструктури, на жаль, вже не залишилось жодної багатоповерхівки, в яку б не влучив російський снаряд. Ця машина стане у пригоді для того, щоб швидко виїжджати на місце влучання, гасити пожежі та рятувати людей з-під завалів. Щиро дякуємо німецьким партнерам, меру міста Зіндельфінген та керівниці проєкту Катерині Батіщевій, з якими ми співпрацювали, - зазначила голова Степногірської ТГ Ірина Кондратюк.

Також представники Державної служби з надзвичайних ситуацій зазначили, що отриманий спецтранспорт допоможе у виконанні надскладних задач та ліквідації наслідків ворожих обстрілів. Рятівники наголосили, що життя людей - найважливіше, а тому всі наявні сили та засоби мають бути направлені на їхній порятунок.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також