Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Нарада з представниками міжнародних організацій щодо надання допомоги у твердому паливі

2 жовтня 2023 - 15:36

Забезпечення населення регіону твердим паливом та порядок його розподілу обговорили під час зустрічі керівництва Запорізької ОДА з представниками міжнародних організацій.

Відповідно до інформації органів місцевого самоврядування, такої матеріальної підтримки потребує близько 20 тисяч домогосподарств. Пріоритетними є 7 прифронтових громад Пологівського та Василівського районів. Учасники зустрічі зазначили, що допомога буде надаватися як в натуральній, так і в грошовій формі.

Перший заступник голови ОДА Руслан Мовчан звернув увагу на порядок формування списків громадян. Посадовець наголосив, що органи місцевого самоврядування мають посилити співпрацю з міжнародними організаціями для ведення обліку потреб за кількістю домогосподарств, а не осіб. Це допоможе уникнути дублювання отримання допомоги. Міжнародні партнери визначають Запорізький район кінцевим пунктом доставлення твердого палива. Водночас підтримки потребують саме жителі громад на лінії вогню.

  • Разом маємо відпрацювати єдиний алгоритм цільового використання отриманих коштів, а також створити чергу, за якою жителі будуть отримувати допомогу. Так, перевага надається вразливим категоріям населення - особам з інвалідністю, багатодітним родинам, літнім людям тощо. Для розв’язання низки проблемних питань просимо поділитись досвідом роботи в інших регіонах та розглянути можливість створення резерву матеріалів, - додав Руслан Мовчан.

Як зазначають в Управлінні зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА, на цей час найбільші донори у наданні твердого палива для Запорізької області є Міжнародна організація міграції та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Представники УВКБ ООН також наголосили, що окрім грошової підтримки на закупівлю твердого палива, громадяни зможуть отримати теплі речі та непродовольчі товари.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також