Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Міжнародні партнери допоможуть у відновленні Запорізької області

6 жовтня 2023 - 15:30

Голова ОВА Юрій Малашко взяв участь у переговорах щодо подальшої співпраці з міжнародними партнерами з відновлення Запорізької області.

Робота Проєкту розвитку ООН (ПРООН) та «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» Європейського інвестиційного банку в Запорізькій області дуже важлива для підтримки та відновлення соціальних закладів в умовах воєнного конфлікту та вирішення потреб ВПО.

На зустрічі Юрій Малашко подякував партнерам за всебічну підтримку. Очільник ОВА зазначив, що в рамках Програми від Запорізької області реалізовано 30 субпроєктів на суму майже 1,0 млрд грн, з яких 20 було завершено до полномасштабного вторгнення.

На підконтрольній території області було розпочато 5 субпроєктів, але за ними роботи призупинено.

  • Хоча зараз наша область не бере участі в Програмі, ми вже готові розпочати відновлення: маємо креативні та комплексні проєкти, - зазначив Юрій Малашко.

Представник програми Ігор Кістеньов-Кавказький, додав, що співпраця з громадою та керівництвом області справляє гарне враження:

  • Дуже приємно бачити, коли представники влади всіх рівнів співпрацюють з нами і між собою заради досягнення мети. На жаль, ми це бачимо не у всіх регіонах України. Готові, за настання необхідних безпекових умов, розпочати подальшу реалізацію проєктів у Запорізькій області, зокрема в освітніх та медичних закладах. А після деокупації громад працюватимемо і там.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також