Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

У Запоріжжі представники ООН та влади обговорили гуманітарні потреби населення

6 жовтня 2023 - 15:18

Заступник голови ОДА Євген Мироненко та представники військових адміністрацій зустрілися з командою офісу ООН з координації гуманітарних справ (OCHA).

З червня по серпень 2023 року спеціалісти ООН проводили моніторинг гуманітарних проблем мешканців України під час повномасштабного вторгнення РФ.

За словами керівника відділу з питань інформаційного забезпечення OCHA Рамона Шинкфілда, було опитано 13 тисяч домогосподарств, зокрема і в Запорізькій області. Основні виявлені потреби - це захист, житло для переселенців, доступ до товарів гігієни та питної води.

Євген Мироненко подякував ООН і організаціям-партнерам за всебічну підтримку мешканців Запорізької області.

“Представлений документ – це цікавий аналіз гуманітарних потреб регіону. Організаціям, які опікуються різними напрямами підтримки населення, варто активніше співпрацювати саме з військовими адміністраціями, які знають потреби людей. Можливо, треба провести з РВА стратегічні сесії з вивчення цих проблем, аби картина була повною", - зазначив заступник голови ОДА

Представники ООН подякували обласній владі та головам військових адміністрацій за зворотній зв'язок та конструктивний діалог.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також