Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі пройшов семінар для правоохоронців з розслідування воєнних злочинів

10 жовтня 2023 - 19:00

Поліцейські та науковці правоохоронних вишів у Запоріжжі вивчали практичний досвід розслідування воєнних злочинів - семінар «Особливості документування та розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресію проти України» провили представники міністерства внутрішніх справ. 

Викладачам та науковцям розповіли на прикладах, як документуються наслідки обстрілів та воєнних злодіянь проти мирного населення під час бойових дій, показали наслідки обстрілів та залишки ракет і снарядів.

Директор департаменту освіти науки та спорту МВС України Олександр Тарасенко зазначив, що поліцейські працюють в умовах постійних обстрілів і мають забезпечувати як особисту безпеку, так і безпеку громадян. 

  • Особливість саме цих тренінгів – це інформування про те, яким чином здійснювати огляд місць після влучання авіабомб та інших прильотів. Також ми відвідуємо локації, на яких катували наших громадян, і поліцейські мають розуміти, яким чином оглядати ці місця, на що особливо зарплати уваги, - розповів представник МВС.

Начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Артем Кісько зазначив, що кожен його підлеглий працює як універсальний полицейский - він і слідчий, і парамедик, і науковець.

  • Приклад - це  примусова евакуація: є припис, а як її проводити,  було незрозуміло. Наші психологи і фахівці ювенальної превенції розробили алгоритми, аби переконати і змусити людей з дітьми виїхати з небезпечних місць. Потім це буде включено до нормативної бази, - розповів очильник поліції області.

За даними правоохоронців, слідчими підрозділами поліції з початку повномасштабного вторгнення розпочато 3485 кримінальних проваджень за ст. 438 ККУ (Порушення законів та звичаїв війни), з яких 2971 після проведення слідчих дій та збору доказів скеровано за підслідністю до слідчих підрозділів УСБУ в Запорізькій області, ще у 514 провадженнях досудове розслідування здійснюється слідчими підрозділами ГУНП.

Наразі слідчими ГУНП в Запорізькій області проводиться розслідування у 116 кримінальних провадженнях, відкритих за фактами злочинів, передбачених ст. 111-1 ККУ (Колабораційна діяльність), з яких 74 після проведення слідчих дій скеровано до УСБУ. До суду передано обвинувальні акти за 17 кримінальними провадженнями.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді