Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

СБУ нагадує про сувору кримінальну відповідальність за державну зраду

2 жовтня 2023 - 15:03

Служба безпеки нагадує, що громадянин України звільняється від кримінальної відповідальності, якщо він, на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників жодних дій не вчинив. Натомість добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.

У випадку злочинної співпраці, статтею 111 Кримінального кодексу України встановлено відповідальність за діяння, умисно вчинене українським громадянином на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України. Зокрема, це перехід на бік ворога у період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України. Такі дії, вчинені в умовах воєнного стану, караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

У разі надходження пропозицій від представників спецслужб, збройних сил рф та призначених ними окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях України, закликаємо за можливістю повідомляти на телефон гарячої лінії Управління Служби безпеки України в Запорізькій області: (061)239-60-40.

Ваша інформація буде одразу перевірена. Анонімність гарантуємо.

 

За матеріалами Служби безпеки України

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді