Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Україна є! Україна буде!”, - в Запорізькій області вшанували мужніх воїнів всіх часів

1 жовтня 2023 - 16:35

З нагоди Дня українського козацтва, Дня повстанської армії, Дня захисників і захисниць України та Покрови Пресвятої Богородиці в Запорізькій області пройшов XIV Всеукраїнський козацький фестиваль, де вшанували подвиг українських воїнів, які століттями відстоювали незалежність та суверенітет держави. До заходу долучився очільник ЗОВА Юрій Малашко. 

Урочистий захід відбувся за участі артистів академічного обласного театру юного глядача, обласної філармонії, творчого об’єднання працівників культури, колективів та окремих виконавців Запорізької області. Також долучилося керівництво області, представники духовенства, ВПО та вихованці Запорізького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою “Захисник”.

 Раніше свята традиційно влаштовували на острові Хортиця, проте цього року через повномасштабне вторгнення урочистості відбулись в закритому безпечному середовищі. 

  • Бажаю, щоб Покрова укрила нас божим благословенням, а всі, хто зараз воює на фронті, повернулися додому з Перемогою якнайшвидше. Хочу, щоб наш рідний, славетний козацький край святкував наступну річницю в мирі. Кожен воїн, що тримає зброю в руках, має знати і відчувати, що в тилу є рідні, батьки та діти, які в нього вірять. Слава Україні, - привітав присутніх очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

Міцність і сила духу нашого народу базується на нескореності багатьох поколінь, які боролися заради того, щоб країна жила. У вогні та боях гартувалася нація, що варта славетних імен своїх пращурів. І сьогодні наші захисники і захисниці доводять - Україна незламна і незалежна держава.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді