Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області педагогів привітали з професійним святом

27 вересня 2023 - 18:49

Працівників освіти з професійним святом - Днем вчителя -  привітали заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Сиволап та керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко.

Урочистості з нагоди свята пройшли у великій залі обласної філармонії. Освітян також привітали представники обласної ради, військові, колеги та колективи філармонії.

Цього дня нагороди отримали понад 70 педагогів з усіх куточків Запорізької області. Дипломи лауреатів Обласної педагогічної премії та особисті нагороди від імені очільника ЗОВА Юрія Малашка вчителям та працівникам освіти із Запоріжжя, району, та тимчасово окупованих населених пунктів вручив заступник голови ОДА Віталій Сиволап.

- Коли ми традиційно говоримо про День вчителя, то маємо на увазі працівників середньої освіти. Але забуваємо, що є професійно-технічна, фахова, позашкільна, вища освіта. Тож сьогодні вітаємо всіх вчителів. А ще учнів та їхніх батьків, які в останні чотири роки дистанційного навчання отримали ще одне почесне звання вчителя. Усім вам подяка і низький уклін за вашу працю, - сказав Віталій Сиволап.

Посадовець додав, що окремо треба відзначити освітян, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, і теж високо тримають прапор української освіти та чекають на повернення України.

Нагородив освітян і командир тактичної групи «Січ» бригадний генерал Олег Нечаєв.

Він відзначив Бойко Наталію Василівну, матір Героя, випускника комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум».

Її син, молодший сержант, стрілець-помічник гранатометника Тарас Григорович Воротной загинув 28 січня 2023 року в населеному пункті Бахмут Донецької області, мужньо виконавши військовий обов'язок у бою за Україну, її свободу і незалежність.

Керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко зазначила, що завдяки освітянам Україна має покоління справжніх патріотів, справжню українську націю.

- Я впевнена, що завдяки вам ми обов'язково повернемося додому, і найбільшим подарунком буде не тільки святкування в таких прекрасних залах, а й повернення в рідні класи, коли ви побачите й обіймете своїх дітей, - сказала Зінаїда Бойко.

Після урочистої частини для освітян в залі обласної філармонії виступили артисти та творчі колективи.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень