Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За програмою “єВідновлення” 168 заявників із Запорізької області отримали компенсацію на суму 9,098 млн грн

25 вересня 2023 - 13:15

Під головуванням очільника Запорізької ОВА Юрія Малашка відбулась щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів, а також головами РВА та військових адміністрацій населених пунктів, на якій обговорили перебіг обробки заяв в межах державної послуги “єВідновлення”, роботу “Пунктів незламності” на території області в осінньо-зимовий період та впровадження проєкту “Пліч-о-пліч зі спортом”.

Так, триває реалізація державної публічної послуги “єВідновлення”, за якою власники квартир та приватних будинків можуть отримувати компенсацію за пошкоджене майно. Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та капітального будівництва ОДА Віталій Литвиненко, за минулий тиждень в Запорізькій області громадяни подали лише 23 звернення, 17 погоджено спеціальними комісіями. Від початку дії програми 168 заявників із Запорізької області отримали компенсацію на суму 9,098 млн грн.

Керівник Василівської РВА Богдан Староконь поінформував, що на підконтрольних територіях Василівського району розгорнуто 6 “Пунктів незламності”, з них 5 об'єктів облаштовані органами місцевого самоврядування та 1 – ДСНС. До осінньо-зимового періоду сформовано резерв генераторів, паливно-мастильних матеріалів та деревини. Найбільша кількість таких осередків розташована в Степногірську, всі вони готові до роботи в цілодобовому режимі. Також посадовець зазначив, що у разі необхідності один “Пункт незламності” буде розгорнуто на території районного хабу.

Крім цього, директорка Департаменту освіти і науки ОДА Людмила Бухаріна розповіла про реалізацію загальнонаціонального проєкту фізичного виховання школярів  “Пліч-о-пліч зі спортом”. Його метою є залучення школярів до фізичного розвитку, формування у них лідерських якостей та налагодження соціальних контактів. 

  • Останні роки діти все менше приділяють увагу спорту, а такі фактори, як COVID-19 і тим паче вимушений перехід на дистанційну освіту через повномасштабну війну, загострив та поглибив проблему, що вже існувала.  Наше завдання - збільшити кількість заходів серед школярів, які не займаються спортом професійно, а також впровадити системні заняття, - наголосила посадовиця.

Так, планується організувати 7 спортивних ліг у семи різних видах спорту, які є найбільш популярними та доступними: футзал (футбол), настільний теніс, гандбол, волейбол, баскетбол 3х3, шахи та легка атлетика. Змагання пропонується провести серед учнів закладів загальної середньої освіти віком від 10 до 15 років. Турніри відбуватимуться окремо із кожного виду спорту впродовж 2023/2024 навчального року на чотирьох рівнях: шкіл, громад, районів та області.

До організації заходів планується долучити Департамент освіти і науки ОДА, Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА, обласне відділення (філію) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, структури з питань освіти районних державних адміністрацій, територіальні громади, а також федерації з видів спорту та громадські об’єднання.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни