Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада тримає на контролі питання своєчасних виплат заробітної плати на підприємствах

20 вересня 2023 - 20:00

Під головуванням заступника голови ЗОДА Євгена Мироненка відбулось чергове засідання обласної Комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати. 

До наради долучилися профільні керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, за якими закріплені підприємства-боржники, а також представники ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області, Фонду державного майна, міжрегіонального управління Державної служби з питань праці,  дотичних установ та члени комісії.

Директорка Департаменту соціального захисту населення ЗОДА Марина Нотанова доповіла, що загальна сума заборгованості із заробітної плати по області протягом липня зросла на 3 млн грн і на початок серпня складала 117,8 млн грн. Це обумовлено насамперед зростанням боргів на підприємствах державного сектору економіки на 1,7 млн грн, а в установах комунальної форми власності на 2,1 млн грн. Збільшення заборгованості фіксують на підприємствах всіх форм власності, але переважна більшість припадає на державний сектор і складає 82%. 

Найскладнішою є ситуація на 3 підприємствах, органом управління яких є Фонд державного майна України. Сума їхніх грошових зобов'язань складає 77,3 % від загальної суми по області. 

Крім цього, начальник Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області Світлана Жмурко розповіла, що заборгованість з обов’язкових платежів до ПФУ в регіоні зменшилась на 2,4 % і склала майже 558 млн грн. Присутні представники підприємств доповіли про причини виникнення боргів, а також про шляхи їхнього погашення. 

За підсумками засідання обласної комісії ухвалені рішення, що спрямовані на зменшення заборгованості із виплати заробітної плати та платежів до Пенсійного фонду України на підприємствах регіону.

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни