Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відбувся форум “Виклики воєнного стану: сьогодення і майбутнє”

19 вересня 2023 - 18:47

18 вересня у Запорізькому обласному центрі молоді відбувся Форум громадських організацій Запорізького регіону, під час якого влада і громадськість випрацьовували ефективні рішення існуючих проблем та чіткі алгоритми взаємодії.

Захід пройшов за ініціативи Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства, яка створена та діє при обласній державній адміністрації та Департаменті внутрішньої політики і інформаційної діяльності ЗОДА.

До роботи на форумі доєдналося 70 активістів із понад 45 громадських організацій, а також керівництво і представники профільних структурних підрозділів обласної державної адміністрації. 

Учасників засідання привітав заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Євген Мироненко, зауваживши, що подібні заходи надзвичайно актуальні в сьогоднішніх складних реаліях.

До привітання долучилися й представники Секретаріату Кабінету Міністрів України. Заступниця директора Департаменту інформації та взаємодії з громадськістю, завідуюча відділом сприяння розвитку громадянського суспільства Секретаріату КМУ Наталія Окша зазначила, що доволі символічно проводити форум саме під час Тижня громадянського суспільства. 

  • Особливо приємно бачити як такі громадські ініціативи реалізуються у прифронтовому Запорізькому регіоні, який щодня потерпає від ворога, частково окупований, але не здається, тримає оборону, - підкреслила  Наталія Окша.

Після пленарного засідання учасники форуму розподілилися по секціях за сферами: виклики військових, освіта, культура, екологія, волонтерство та гуманітарні проекти в умовах війни. Головним завданням для учасників стало напрацювання по кожному з напрямків переліку викликів, які вже існують або можуть постати перед суспільством в найближчому майбутньому, та механізмів їхнього вирішення на локальному, регіональному та національному рівнях. 

Після групової роботи всі учасники зібралися у великій залі для ділової гри “Світове кафе”, під час якої кожен зміг ознайомитися з напрацюваннями по окремим секціям та надати свої пропозиції чи зауваження. Усі ідеї, запропоновані громадськістю будуть оформлені в єдиний програмний документ, який незабаром представлять широкому загалу. 


Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності. 


Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни