Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькому обласному центрі зайнятості розповіли, як опікуються ветеранами російсько-української війни

19 вересня 2023 - 15:40

Про сприяння у працевлаштуванні учасникам бойових дій та програми підтримки військовослужбовців розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА.  

Ірина Дуднік зазначила, що служба зайнятості надає воїнам, які повернулись з фронту, широкий спектр послуг з професійної  адаптації, забезпечує супровід, а також практичну та методичну підтримку.  Зокрема сприяє їхньому працевлаштуванню на постійну або тимчасову роботу, отриманню статусу безробітного та матеріальної допомоги або ваучеру на навчання. 

  • Розуміємо, що ветерани потребують особливої підтримки, тому забезпечуємо для них  соціальний та кар’єрний супровід. Крім цього, для роботи з цією категорією залучаємо психологів та перенавчаємо наших спеціалістів, - наголосила посадовиця. 

З початку року в центрах зайнятості регіону отримали послуги 96 українських захисників, 94 з яких мають статус безробітного. Вже працевлаштовано 11 учасників бойових дій, 5 отримали ваучери на навчання за спеціальностями: психологія, соціальна робота, кібербезпека, фізична культура та спорт. 

Продовжує працювати грантова ініціатива “Власна справа”, за якою учасники бойових дій можуть отримати від 250 тисяч до 1 мільйону гривень на започаткування або розвиток бізнесу. Головні умови – створення робочих місць, сплата податків та провадження діяльності. За словами посадовиці, в Запорізькій області один захисник України вже отримав грант на максимальну суму. 

Також функціонує ряд пільгових державних програм щодо працевлаштування військовослужбовців. Зокрема, надання компенсацій за працевлаштування учасників бойових дій. За умовами програми роботодавцю протягом двох місяців нараховується виплата у розмірі 6700 грн за кожну найману особу.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни