Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

МОН запускає проєкт зі створення укриттів в навчальних закладах «Моя Фортеця»

13 вересня 2023 - 17:30

Головне в освітньому процесі — це життя та здоров’я всіх його учасників. В умовах воєнних дій проблема безпеки дітей постає особливо гостро, а створення безпечних умов навчання стає ключовим пріоритетом для кожного. 

Мета проєкту «Моя Фортеця» — створити в закладах освіти безпечні, комфортні, інклюзивні укриття з сучасним дизайном. Вони мають діяти як спільні навчальні, відпочинкові й ігрові простори та створювати спокійну, ненапружену атмосферу.

МОН пропонує партнерську взаємодію між закладами освіти й місцевими органами управління освітою, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Національною поліцією України.

У майбутньому такі приміщення можуть функціонувати за новим призначенням — як спортивна школа, позашкільний клуб, stem-центр, художня майстерня, бібліотека, кінотеатр, лабораторія тощо. У мирний час допускається використання наявного укриття закладів освіти за іншим призначенням відповідно до законодавства.

Назва проєкту «Моя Фортеця» відображає основну ідею ініціативи: кожен заклад освіти має бути облаштований надійним простором, дружнім до всіх учасників навчального процесу, вселяти впевненість, спокій та відчуття не тільки колективної, а й індивідуальної безпеки.

Як середньовічні оборонні споруди допомагали українській нації формуватися і захищати себе, оберігати найцінніше від ворога, так і сучасні укриття, облаштовані за принципами «Моя Фортеця», оберігатимуть майбутнє України.

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області