Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область опікується збереженням та розвитком спортивної сфери

8 вересня 2023 - 16:25

Очільник ЗОВА Юрій Малашко зустрівся з президентами федерацій провідних видів спорту. Попри війну, Запорізька область відновлює функціонування сфери, готує майбутніх чемпіонів та шукає шляхи розв'язання злободенних питань.

Частковий виїзд спортсменів, пов’язаний з евакуацією на Захід України та за кордон, може призвести до втрати цілого покоління талановитої молоді, яка мали б стати кадровим резервом для майбутніх змагань. Через бойові дії або тимчасову окупацію призупинено діяльність деяких закладів фізичної культури, а їхні вихованці долучилися до профільних установ на інших територіях. Викладачі, своєю чергою, сподіваються на скорішу стабілізацію ситуації та повернення їх підопічних до тренувань.

  • Спільними зусиллями ми неодмінно все відновимо, однак наразі наша основна мета - витіснити ворога та зберегти життя і здоров’я наших чемпіонів. Ми щиро пишаємось вихованцями, які здобувають перемоги на світовому рівні та щоразу доводять незламність України, а також тренерами, які, попри складні умови, опікуються збереженням та розвитком спортивної сфери в Запорізькому регіоні. Робимо все, аби український прапор здіймався на світових аренах, - наголосив Юрій Малашко.

Також, начальниця Управління фізичної культури, молоді та спорту Наталія Власова зазначила, що окрім підтримки спортсменів, державна влада опікується дітлахами з числа ВПО - малеча має можливість долучитися до різноманітних гуртків та брати участь у змаганнях. Як зазначила посадовиця, це є важливим кроком у спортивному вихованні юнацтва.

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області