Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області працюють над формуванням місцевих бюджетів на 2024 рік

7 вересня 2023 - 19:25

Про підсумки виконання місцевих бюджетів Запорізької області за 8  місяців розповів директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Медвідь на традиційному заході “День громад”, який відбувся під головуванням очільника ЗОВА Юрія Малашка.

Так, за січень-серпень поточного року загальна сума надходжень до місцевих бюджетів області порівняно з відповідним періодом минулого року зменшилася на 3,5 % (316,2 млн грн). Зменшення надходжень відбулося в 51 громаді з 67. Спостерігається тенденція до їх зниження більш ніж на 25 % до аналогічного періоду 2022 року в 46 громадах.

Крім цього, регіональний консультант з бюджетних питань Асоціації міст України Олександра Оляніна розповіла про проєкт кошторису на 2024 рік та розв'язання бюджетних питань в умовах воєнного стану. Обсяг базової дотації по 62 бюджетах територіальних громад Запорізької області на 2024 рік визначений в розмірі 1246,2 млн грн. Розрахунок здійснено з урахуванням чисельності наявного населення та кількості зареєстрованих в регіоні ВПО. Однак не враховано надходження ПДФО від оподаткування доходів з грошового забезпечення військовослужбовців, поліцейських та осіб начальницького складу. В поточному році він надходить до бюджетів 24 територіальних громад області і дозволяє розв'язувати низку проблемних питань зі створення та переобладнання укриттів, термінового ремонту зруйнованих обстрілами обʼєктів критичної інфраструктури, забезпечити підтримку внутрішньо переміщених осіб, а також спрямувати кошти на безпеку та оборону країни. 

 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності


Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області