Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

12 дитячо-юнацьких спортивних шкіл пошкоджено внаслідок бойових дій

4 вересня 2023 - 13:30

Про основні завдання запорізького спорту в умовах воєнного стану говорили на нараді очільника обласної військової адміністрації Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів, головами РВА та керівниками військових адміністрацій населених пунктів.

Як зазначила начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова, організація навчально-тренувального процесу, а також спортивних заходів відбувається з дотриманням усіх вимог безпеки. Попри воєнний стан, організовано співпрацю з федераціями, збережено контингент спортсменів та викладацького складу, а також матеріально-технічної бази закладів. Наразі, в установах займаються понад 8 тисяч дітей та підлітків, що складає 48% від загальної кількості вихованців. З ними працюють 312 штатних тренерів.

  • В регіоні зареєстровані 62 дитячо-юнацькі спортивні школи, у штатному режимі за місцем реєстрації працюють 34. Тимчасово призупинили свою діяльність 20 ДЮСШ, на інших територіях України функціонують 8 об’єктів. Пошкодження зазнали 12 споруд, які знаходяться на території активних бойових дій, - зазначила Наталія Власова.

З початку року забезпечено участь спортсменів та збірних команд Запорізької області у 87 навчально-тренувальних зборах, 98 офіційних всеукраїнських та 26 міжнародних змаганнях, проведено 20 чемпіонатів області з різних видів спорту. У складі збірних команд України беруть участь 398 представника регіону.

Начальниця Управління підкреслила, що основна мета наразі - скоординувати зусилля всіх структур області та зосередитися на етапі відбіркових олімпійських змагань 2024 року, які відбудуться у Парижі. З метою сприяння підготовці, Управлінням молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА виплачуються стипендії 24 кращим спортсменам і 3 тренерам за результатами виступів на змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю на загальну суму 1800,000 тис. грн.

Крім цього, на території Запорізького району функціонують 7 координаторів соціального проєкту, що забезпечують проведення спортивних заходів для всіх охочих. Один з напрямів їх діяльності - залучення осіб з тимчасово окупованих територій, особливо дітей, до психологічної реабілітації шляхом рухливої активності.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області