Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі поліцейські задокументували наслідки 222 ворожих влучань, у результаті яких поранені мирні люди

4 вересня 2023 - 11:30

2 та 3 вересня війська рф завдали ракетних і авіаційних ударів по території регіону, застосували реактивні системи залпового вогню, артилерію, БПЛА. Під ворожим вогнем опинилися населені пункти Запорізького, Пологівського та Василівського районів. У результаті обстрілів троє людей отримали поранення, їх госпіталізовано.

Вночі, 2 вересня, окупанти вдарили ракетами С-300 по відкритій ділянці неподалік смт Комишувахи. Також скинули авіабомби на населені пункти Пологівського району, найбільшу кількість авіаударів зафіксовано в Оріхові. Наслідки влучань безпілотниками задокументовано у Новодарівці, Левадному, Новоіванівці, Щербаках, Чарівному, Ольгівському, Плавнях і П'ятихатках. З артилерії та РСЗВ росіяни били по Гуляйполю, Оріхову, Залізничному, Новодарівці, Левадному, Новоандріївці, Гуляйпільському, Ольгівському, Малій Токмачці, Зеленому, Щербаках, Чарівному, Білогір'ї, Затишшю, Малинівці, Новоданилівці, Червоному, Павлівці, Степногірську, П’ятихатках, Лобковому, Плавнях, П’ятихатках, Кам'янському, Степовому, Лук'янівському, Малих Щербаках.

За дві доби поліцейські зафіксували 52 повідомлення про руйнування житлової та цивільної інфраструктур. В Оріхові зруйновано понад 30 приватних будинків, крім того пошкоджені домівки в Новоданилівці та Зеленому. Під час артобстрілу Степногірська пошкоджено територію одного з домоволодінь, приватний автотранспорт і сільськогосподарську техніку. 
Внаслідок ворожих обстрілів осколкові поранення нижніх кінцівок і тулуба отримало подружжя з Малої Токмачки,  травмована 51-річна жителька Оріхова. Усіх постраждалих госпіталізовано.

Слідчі поліції та СБУ зібрали докази воєнних злочинів рф та відкрили кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області