Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада продовжує співпрацю з міжнародними організаціями

1 вересня 2023 - 13:00

Під час координаційної зустрічі під головуванням першого заступника керівника ОДА Руслана Мовчана з представниками Офісу ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) присутні обговорили питання надання допомоги Запорізькому регіону.

Безпекова ситуація в регіоні в значній мірі впливає на всі сфери цивільного життя як в обласному центрі, так і на прифронтових територіях. Учасники засідання обговорили підготовку до осінньо-зимового періоду, стан готовності систем опалення та потреби громад в генераторах. Крім цього опрацьовується питання забезпечення пільгових категорій населення паливною деревиною.

Під  час зустрічі досягнуто домовленостей про забезпечення речами першої потреби осіб, які підпадають під обов’язкову примусову евакуацію. Крім того, опрацьовано питання забезпечення дітей обладнанням для дистанційного навчання перед початком навчального року.

  • На жаль, батьки не прийняли виваженого рішення про виїзд своєчасно, тому обласна адміністрація була змушена піти на такий крок. Безпека населення - першочерговий пріоритет. З переліку осіб, які підлягають евакуації 53 дитини шкільного віку, які з 1 вересня мають долучитися до освітнього процесу у навчальних закладах, - повідомив Руслан Мовчан.

Як підкреслив перший заступник голови ОВА, завдяки тісній взаємодії з міжнародними партнерами взається напрацювати єдиний дієвий механізм, спрямований на розв’язання актуальних проблем територій.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів