Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обов'язкову евакуацію для прифронтових населених пунктів Запорізької області погоджено

29 серпня 2023 - 17:05

Під час засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням Віцепрем’єр-міністерки України – Міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук погоджено обов'язкову евакуацію в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Василівського та Пологівського районів Запорізької області в умовах воєнного стану.

Як зазначив голова ОВА Юрій Малашко, війська рф продовжують активно обстрілювати міста і села Запорізької області. Щоденно фіксується близько 100-120 ворожих обстрілів, які загрожують життю та здоров’ю мирного населення, у тому числі й дітей. Також відбувається руйнування об’єктів інфраструктури, зокрема житлових будинків. Заходи з інформування та вмовляння батьків щодо необхідності евакуації не дали бажаного результату. Через несвідомість та недбалість батьків страждають діти.

З метою запобігання загрози життю та здоров’ю дітей за зверненням керівництва Василівської та Пологівської РВА рішенням Ради оборони області від 08.08.2023 № 160 обласною військовою адміністрацією прийнято рішення щодо проведення обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками, в безпечні райони.

Після погодження рішення Координаційним штабом протягом 30 діб заплановано обов’язкову евакуацію в Запорізький район 121 особи, з яких 54 дитини та 67 супроводжуючих з Василівського та Пологівського районів:

  • смт Степногірськ – 83 особи, із них 37 дітей та 46 супроводжуючих;

  • с. Преображенка – 1 дитина, 2 супроводжуючих;

  • с. Єгорівка – 4 дитини, 5 супроводжуючих;

  • м. Гуляйполе – 6 дітей, 8 супроводжуючих; 

  • с. Новопавлівка – 6 дитина, 6 супроводжуючих.

Як наголосив перший заступник голови ОДА Руслан Мовчан, обласною владою повністю розроблено механізм евакуації: підготовлено місця для розміщення, забезпечено необхідну кількість транспорту. Крім дітей заплановано евакуацію маломобільного населення з вищезазначених населених пунктів. За попередніми підрахунками заплановано евакуацію 55 осіб, які будуть розміщені в спеціалізованих закладах Запорізького району. 



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів