Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Мироненко на прямому зв'язку з жителями регіону

29 серпня 2023 - 11:45

Мешканці Запорізької області звернулися з болючими питаннями під час “гарячої лінії” заступника голови Запорізької ОДА Євгена Мироненка. Здебільшого дзвінки стосувались підтримки ВПО: роз'яснень щодо оформлень документів, фіксації руйнувань внаслідок ворожих атак та отримання компенсацій, розселення евакуйованих з небезпечних зон, порядку направлення дітей на оздоровлення та відпочинок. Крім того, кілька звернень жителів обласного центру стосувалися надання послуг різним категоріям населення.

На "гарячу лінію" звернувся евакуйований житель Гуляйпілля, який втратив житло внаслідок ворожих обстрілів. У чоловіка виникла проблема з отриманням акту про руйнування майна. Для літньої людини із захворюваннями складно отримати необхідні документи для компенсації. Євген Мироненко пообіцяв вивчити це питання та в межах повноважень допомогти з розв’язанням цієї проблемної ситуації. 

Крім того, до посадовця зателефонувала 70-річна жінка, яка виїхала з прифронтового Оріхова та була розміщена в місці компактного проживання в обласному центрі. Переселенка поцікавилась можливістю переїхати у більш комфортні умови для літньої людини. Євген Мироненко запропонував скористатися такою можливістю в рамках державного проєкту, який передбачає безоплатне проживання окремих категорій внутрішньо переміщених осіб у санаторних закладах західної України. Зокрема серед таких - спеціалізований санаторій “Батьківщина” в м. Трускавець та “Слава” в м. Миргород. Безоплатна послуга надається особам з інвалідністю, літнім людям та тим, в кого внаслідок обстрілів зруйновано або пошкоджено житло. В рамках цього проєкту для представників Запорізької області  виділено 1000 місць для розміщення з санаторними умовами.

Аби допомогти отримати адресну допомогу військовослужбовцю, який отримав поранення та проходив лікування в обласному центрі, але не має прописки, посадовець направив доручення Департаменту соціального захисту населення надати відповідні роз'яснення для отримання комплексної підтримки захисника.

Одне зі звернень стосувалося організації відпочинку та оздоровлення для дітей. Завдяки підтримці європейських партнерів та співпраці з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Закарпатською ОВА діти разом з педагогами та мамами вирушили на відпочинок. Це саме ті діти, які були евакуйовані з тимчасово окупованих територій і зони активних бойових дій. Євген Мироненко надав необхідні роз'яснення. Відповідальні особи вже вийшли на зв'язок з кожним заявником.

Обласна влада продовжує розв’язувати проблеми громадян та оперативно реагувати на сигнали громадськості. Громадяни можуть безоплатно звернутися зі своїми проблемами за номером 0-800-503-508 або у телеграм чат-бот.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів