Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За весь період функціонування “Пунктів незламності” послугами скористались 106 333 жителі регіону

28 серпня 2023 - 16:40

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА Віталій Литвиненко доповів про стан підготовки об'єктів ЖКГ та соціальної сфери до опалювального сезону 2023/2024 року у Запорізькій області. На сьогодні комплексно підготовлено 75 % житлових будинків, 80 % об'єктів соціальної сфери, з них закладів освіти – 76 %, дошкільних навчальних закладів – 85 %, закладів охорони здоров’я – 82 %. Рівень готовності котелень складає 95 %,  теплових мереж – 99,8 %, та центральних теплових пунктів у м. Запоріжжя – 87 %.

  • На території регіону ведуться активні бойові дії, більша частина населених пунктів і досі перебуває під російською окупацією, не припиняються ворожі обстріли. Це значно ускладнює проведення робіт, проте підготовка проходить в плановому режимі. Ворогу нас не зламати, - зазначив Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА.

Керівник апарату ЗОДА Зінаїда Бойко поінформувала про розгортання та функціонування “Пунктів незламності” на території регіону, зокрема в осінньо-зимовий період. Так, станом на 25 серпня в Запорізької області розгорнули 623 об'єкти, з них 346 пунктів організували органи державної влади та місцевого самоврядування, 33 пункти – ДСНС, 1 – Національна поліція та  46 – представники відповідального бізнесу. 

За рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС з урахуванням потреби їх роботи в літній період 221 об'єкт перевели у “сплячий” режим, з можливістю в будь-який час протягом двох годин швидко відновити їх роботу в цілодобовому форматі.

Такі осередки можуть забезпечити одночасне перебування 55 340 осіб. За весь період їх функціонування в Запорізькій області допомогу отримали 106 333 жителі регіону. 

  • Пріоритетним напрямком є розгортання додаткових “Пунктів незламності”. Вони повинні відповідати кількості людей, які мешкають на території населеного пункту. Окрему увагу необхідно приділити територіям, що знаходяться на лінії зіткнення у найскладніших умовах. Люди повинні бути у теплі та безпеці, - наголосила Зінаїда Бойко.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів