Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Мотанка перемоги”: майстрині Запорізької області передали очільнику ЗОВА традиційний український оберіг

25 серпня 2023 - 12:40

У Запоріжжі під час проведення обласної культурно-мистецької акції “Мотанка перемоги”, що присвячена до Дня Державного Прапора України та 32-ї річниці Дня Незалежності України, Юрію Малашку урочисто вручили оберіг - Мотанку перемоги та деокупації Запорізької області. Очільник Запорізької ОВА подякував майстрам і майстриням за підтримку наших воїнів у боротьбі за вільну Україну та привітав присутніх зі святами:

  • В цей день хочу побажати кожному українцю скорішої Перемоги. Нехай ця мотанка оберігає наших захисників від ворожого “руського миру”. Маємо надію і віримо, що в цьому році святкувати перемогу будемо на березі Азовського моря. Кожній сім'ї бажаю, щоб діти повернулись додому, а малечі –  спокою та миру. Слава Україні! 

Акція на підтримку захисників, які мужньо боронять Україну від російських окупантів проводиться вже вдруге за ініціативи Департаменту культури та інформаційної політики ЗОДА та Обласного методичного центру культури і мистецтва. До заходу долучились працівники закладів культури, майстри та творчі об'єднання декоративно-прикладного мистецтва Долинської, Широківської, Малотокмачанської, Гуляйпільскої, Кирилівської, Якимівської територіальних громад, центр дитячої та юнацької творчості Шевченківського району та ГО “Запорізькі берегині”. 

Митці з різних куточків Запорізької області продемонстрували власні витвори мистецтва, зокрема вишивану карту регіону, яку свого часу вивезли з під обстрілів. Учасники обласної культурно-мистецької акції передали Юрію Малашку обереги та вироби патріотичного спрямування для ЗСУ. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів