Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Артилерія - це надважлива складова війни”, - голова ОВА

23 серпня 2023 - 17:00

Очільник ЗОВА Юрій Малашко відвідав бойові позиції героїв 55-тої окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» та привітав захисників з днем створення підрозділу. 

Щоденно, бійці знаходяться у стані повної готовності, надають вогневу підтримку підрозділам ЗСУ та стоять на варті територіальної цілісності нашої держави. З нагоди свята голова обласної військової адміністрації вручив особовому складу нагороди за оборону територіальної цілісності України, а також техніку, що допоможе у виконанні бойових завдань.

  • Хочу привітати вас із днем створення підрозділу.  Бережіть себе, але НЕ бережіть окупантів. Артилерія - це надважлива складова війни. Хочу побажати вам міцного здоров'я, стійкості духу, а найголовніше витримки та скорішого повернення додому. Дякую за кожен ваш крок, кожен випущений снаряд та кожен звільнений сантиметр української землі! Слава Героям України, - привітав бійців очільник ЗОВА.

1 березня 2014 року Запорізька частина була приведена у бойову готовність. Бійці 55-ої окремої артилерійської бригади брали участь у звільненні міст Слов'янськ, Лиман, Сіверськ, Лисичанськ, а також допомагали іншим військовим підрозділам в успішному проведенні  найтяжчих бойових випробувань, зокрема у «Південному котлі», Іловайську, під час Дебальцевської операції та штурму Донецького аеропорту. З початком повномасштабного вторгнення запорізька бригада продовжує боронити українську землю у найгарячіших точках фронту.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів