Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Поліцейські задокументували наслідки  96 ворожих влучань по території  Запорізької області

22 серпня 2023 - 15:30

21 серпня окупаційні війська завдали ракетних ударів по передмістю Запоріжжя, скинули авіабомби на Новоданилівку, застосували БПЛА по Новодарівці та Степногірську, обстріляли з артилерії та РСЗВ населені пункти Пологівського та Василівського районів. У результаті ворожих обстрілів загинув житель Преображенки, ще одну людину госпіталізовано з пораненнями голови.

За минулу добу поліцейські зафіксували 31 повідомлення про руйнування об’єктів інфраструктури. Влучання російських ракет і снарядів зафіксовані у Запоріжжі, Гуляйполі, Оріхові, Залізничному, Новоандріївці, Новодарівці, Чарівному, Червоному, Левадному, Полтавці, Ольгівському, Преображенці, Затишші, Червоній Криниці, Новоданилівці, Гуляйпільському, Білогір'ї, Темирівці, Щербаках, Степногірську, Лук'янівському, Кам'янському, Степовому, Лобковому, Малих Щербаках, Плавнях, Павліці та П'ятихатках. 

Вчора у передмісті Запоріжжя зафіксовано влучання двох ракет (попередньо – ОТРК «Іскандер»), суттєвих пошкоджень не зафіксовано.

У селі Лук’янівське Василівського району внаслідок обстрілу з реактивних систем залпового вогню відбулося займання житлового будинку. Уламками розірваних снарядів пошкоджені довколишні домівки та декілька господарських будівель. Спільними зусиллями рятувальників і поліцейських Василівського РУП ГУНП в Запорізькій області пожежу ліквідовано, обійшлося без постраждалих.

У результаті обстрілу армією рф населених пунктів Пологівського району зафіксовані руйнування житлового фонду, господарських будівель, а також складських приміщень і сільськогосподарської техніки.

Внаслідок обстрілу Преображенки загинув 51-річний місцевий мешканець, ще одного 43-річного чоловіка з травмою голови госпіталізовано до лікарні. 

Усі факти збройної агресії рф задокументовані працівниками поліції та СБУ. За зібраними матеріалами відкриті кримінальні провадження, правова кваліфікація – ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів