Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Зберегти історію, уславити наших захисників та виховати гідне покоління українців - наша спільна робота!”

19 серпня 2023 - 11:20

Напередодні Дня Незалежності в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася оновлена виставка “На шляху до Незалежності”, присвячена нескореності й хоробрості українського народу, його шляху до національної свідомості, а також боротьбі за територіальну цілісність в війні проти рашистів. До заходу долучився очільник ЗОВА Юрій Малашко, бійці військово-морських сил України, волонтери тощо.

  • Щоденно музейники працюють над тим, аби світ побачив кожний фрагмент української боротьби проти окупантів. Виставка “На шляху до Незалежності” - це важливий крок у формуванні свідомої, вільної та незалежної нації. Зберегти історію, уславити наших захисників та виховати гідне покоління українців - наша спільна робота!, - зазначив Юрій Малашко.

Розміщені експонати - зібрані з поля бою фрагменти зброї, світлини героїв, які поклали свої життя за Батьківщину, амуніція й особисті речі воїнів ЗСУ. Як зазначають працівники музею, метою виставки є формування в молодого покоління любові до рідного краю, почуття подяки та гідності до захисників та заклик до активних дій заради звільнення українських територій. Директор Департаменту культури та інформаційної політики Владислав Мороко зазначив, що виставка працює на постійній основі та весь час буде поповнюється новими зразками.

  • Тут представлена історія дев’яти років російсько-української війни. Можна побачити зокрема й залишки снарядів, які окупанти випускали по нас. Поруч з цим, нові експонати - зброя ворога, забрана після його знищення. Все це повністю ламає російський наратив про націю гречкосіїв, які не можуть воювати. Українці завжди були хоробрими воїнами, і ця експозиція - лише початок, - зазначив директор Департаменту культури та інформаційної політики Владислав Мороко.

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів