Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Всебічна підтримка фахівців - гарант створення ефективного механізму відбудови”

18 серпня 2023 - 13:45

Для напрацювання комплексу заходів, що сприятимуть кращій взаємодії в умовах війни відбулися збори голів територіальних громад. До зустрічі долучився очільник обласної військової адміністрації Юрій Малашко, представники структурних підрозділів ОДА, керівники органів місцевого самоврядування тощо.

Під час заходу обговорили, зокрема розробку пропозицій до планів відновлення та розвитку територіальних громад і визначення пріоритетних напрямів відновлення, спільну участь університету, громадських організацій, бізнесу та територіальних громад у грантових програмах та конкурсах. Крім цього, розглянули облік та порядок надання компенсації за збитки отримані внаслідок бойових дій.

  • Лише за офіційними даними близько 4 млн осіб покинули Україну після початку повномасштабного вторгнення, проте розуміємо, що цих людей в рази більше. Маємо посилено працювати, щоб створити гідні умови праці для наших кваліфікованих спеціалістів. Саме ці люди долучаться до відновлення області, тому їх всебічна підтримка - гарант створення ефективного механізму відбудови. Спільними зусиллями зможемо реалізувати багато успішних проєктів, створити робочі місця та нові цікаві можливості для мешканців Запорізького краю, - зазначив Юрій Малашко.

Особливу увагу приділили питанню кадрового забезпечення програм відновлення та розвитку територіальних громад, підвищенню кваліфікації працівників, а також створенню гідних умов для повернення громадян після війни. Так, для покращення партнерства та співробітництва в сферах дуальної освіти, практики, стажування та сприяння працевлаштування випускників  тощо, в межах здійснення освітнього та наукового процесу підписано договір між Національним університетом «Запорізька політехніка» та Запорізьким регіональним обласним відділенням Асоціації органів місцевого самоврядування та об'єднаних територіальних громад.

  • Стан кадрового потенціалу, особливо на тимчасово окупованих територіях та в громадах на лінії зіткнення стоїть особливо гостро. Наше завдання максимально перекваліфікувати працівників та інтегрувати нових людей, - наголосив голова Запорізького регіонального обласного відділення Асоціації органів місцевого самоврядування та об'єднаних територіальних громад Ігор Гнатуша.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів