Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівниця апарату ОДА на прямому зв’язку з жителями регіону

18 серпня 2023 - 15:50

Під час “гарячої лінії” Зінаїда Бойко поспілкувалася з жителями Запорізької області. Звернення стосувалися набуття громадянства, умов проживання ВПО та роботи закладів освіти.

Так, до керівниці апарату ОДА звернулася громадянка росії, яка понад 20 років проживає в Запоріжжі, але зараз не може офіційно отримати українське громадянство. Вже під час повномасштабного вторгнення рф на територію України загарбники позбавили своїх громадян цієї можливості. Через це жінка не може отримувати пенсійні виплати в Україні та не має коштів для існування. Зінаїда Бойко взяла це звернення на контроль: спільно з Державною міграційною службою та Пенсійним фондом України це питання опрацюють, аби надати необхідну допомогу.

На “гарячу лінію” звернувся житель Запоріжжя, багатоквартирний будинок якого постраждав внаслідок буревію наприкінці липня. Чоловік поскаржився, що під час негоди його оселю затоплює, а керуюча компанія, яка відповідає за будівлю, ігнорує звернення мешканців будинку та не проводить жодних відновлювальних робіт. Керівниця апарату пообіцяла вивчити ситуацію та спільно з компетентними органами посприяти у розв’язанні цього питання.

Ще декілька звернень стосувалися інформації про нібито “закриття школи” з однієї тимчасово окупованої громади. Вчителька розповіла, що освітній заклад може припинити свою діяльність попри те, що учні продовжують навчатися в дистанційному форматі. Зінаїда Бойко відреагувала на сигнал та оперативно уточнила стан справ у начальника сільської військової адміністрації. З’ясувалося, що школу не планували зачиняти, а керівництво громади відкрите та готове до діалогу з громадянами.

Інше звернення надійшло від жительки Запоріжжя, яка постраждала внаслідок вибуху газу в будинку. Жінка не перший раз звертається на “гарячу лінію”. Вона подякувала обласній владі за допомогу в розв’язанні проблемних питань. На цей раз громадянка поскаржилась, що управителька гуртожитку, в який тимчасово розмістили жінку, не реагує на скарги жителів. Через невиконання управлінських повноважень в будівлі почали з'являтися таргани. Зінаїда Бойко пообіцяла надати необхідну  підтримку та вплинути на ситуацію для розв'язання цього питання.

Обласна влада продовжує розв’язувати проблеми громадян та оперативно реагувати на сигнали громадськості. Громадяни можуть безоплатно звернутися зі своїми проблемами за номером 0-800-503-508 або у телеграм чат-бот.

Наступна “гаряча лінія” за графіком запланована на 24 серпня, під час якої заступник голови ЗОДА Євген Мироненко відповість на питання громадян.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів