Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області працюють над питанням соціально-психологічної адаптації постраждалого від війни населення

17 серпня 2023 - 20:30

Для удосконалення реабілітації населення на час воєнного та післявоєнного стану фахівці вже зараз розробляють відповідні механізми та працюють над створенням нових програм. З особливостями роботи профільних центрів, створених в області за дорученням Президента України, ознайомився очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

- Найголовніше завдання центрів - надавати якісні послуги з усіх видів реабілітації як запорожцям, так і тим, кого сюди направлять на лікування. Після завершення війни особливу увагу буде приділено розробці відповідних програм для тих, хто постраждав від бойових дій, задля їх соціальної інтеграції. Наразі вже діють регіональні програми щодо надання допомоги населенню, - зазначив Юрій Малашко.

Профільні установи забезпечуються необхідним обладнанням, адже на сьогодні заклади охорони здоров’я мають надавати пацієнтам кваліфіковану не тільки медичну допомогу, а й психологічну підтримку. Підставою для надання реабілітаційних послуг є направлення лікаря або особисте звернення людини. Як зазначають фахівці, роботу буде посилено після завершення війни, зокрема буде впроваджено і удосконалено основні аспекти роботи з огляду на наявні виклики. Лікування, обстеження та перебування для пацієнтів буде безоплатним. 

- В умовах воєнного стану зростає потреба в наданні реабілітаційної допомоги. Ми відчуваємо збільшення попиту на цю послугу. Враховуючи проблему, розпорядженням голови облдержадміністрації створено центр медичного забезпечення та психологічної підтримки населення. Працюємо в цьому напрямку дуже потужно, залучаючи для цього всі можливості та ресурси, - наголосив керівник профільної установи.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів