Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області проговорили створення безпечного середовища в громадах з представниками громадянського суспільства

17 серпня 2023 - 10:50

Під час засідання регіональної координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства під головуванням заступника начальника ОВА Євгена Мироненка, учасники окреслили напрямки, на яких буде зосереджена увага в питанні подальшої розбудови безпекового середовища на території Запорізької області. Основним з наріжних каменів впровадження нових безпекових умов є людиноцентризм.

Євген Мироненко виокремив у цій політиці декілька основних напрямків, серед яких налагодження роботи правоохоронних органів, рятувальних служб та доступності і безпечності місць надання публічних послуг які повинні бути в громаді.

Громади області вже оформили опитувальник з переліком компонентів, які визначають ступінь безпечності публічних просторів на кожній території. Враховуючи відповіді обласна влада почне реалізовувати відповідні програми, стане зрозуміло на чому необхідно зробити акценти.

  • Координаційна рада слугує надійним комунікатором між суспільством, волонтерами, представниками громадських організацій та обласною владою, завдяки чому ми хочемо отримати надійний зворотний зв'язок і вдосконалити співпрацю в подальшому розвитку безпекового середовища в регіоні, - наголосив заступник голови ОДА.

Такі важливі напрямки вимагають значних інвестицій, але відповідний ресурс вкладається в майбутнє територій та безпеки життя їх мешканців. Для зменшення фінансового навантаження на бюджети громад від впровадження цих реформ, планується залучати додатково ресурси державного і обласного рівнів, а також міжнародної підтримки.

Як підкреслив посадовець, в обласному центрі гостро постає питання інтеграції внутрішньо переміщених осіб. З понад 200 тисяч зареєстрованих переміщених осіб до центру зайнятості звернулося менше тисячі. Відсутність практики зайнятості та сплати місцевих податків не дає можливості говорити про солідаризованість мешканців громади та можливість рівної участі в її житті.  З цими людьми необхідно проводити ґрунтовну роботу, працевлаштовувати, надавати всебічну допомогу в інтеграційних процесах. Представники громадських організацій запевнили, що готові не тільки надавати ідеї в даному напрямку, але й допомагати з їх реалізацією в життя.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів