Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада посилює взаємодію з волонтерам

15 серпня 2023 - 15:20

За участі заступника голови ОДА Євгена Мироненка відбулось засідання Волонтерського комітету при облдержадміністрації, на якому обговорили напрямки посилення співпраці з владою.

Заступник голови ОДА познайомився з представниками волонтерських організацій, вислухав їх проблеми, побажання, а також сформулював власне бачення подальшої ефективної взаємодії. 

  • Посилення співпраці благодійних організацій з обласною владою допоможе організувати надання допомоги територіям, які цього потребують. Переважна частина проблем волонтерів виникають на місцях, а завдання обласної влади - їх розв’язати у найкоротші терміни. Саме завдяки злагодженій взаємодії можливо розуміти суспільні потреби та в межах повноважень їх задовольнити, - наголосив Євген Мироненко.

Так, волонтери порушили питання розселення військових, які під час бойових дій отримали поранення і тепер проходять необхідні обстеження в обласному центрі. Представники релігійних організацій звернулися з проханням посилити координацію дії по доставленні допомоги у прифронтові та деокуповані території.  Крім цього благодійники звернули увагу на потребі військових в правовій допомозі. Євген Мироненко подякував за сигнал від громадських діячів, після уточнення інформації в робочому порядку пообіцяв опрацювати всі можливі варіанти та допомогти з розв’язанням проблемних питань.

Другим питанням, яке розглянули учасники засідання, стало упорядкування гуманітарних місій, які прямують до прифронтових населених пунктів. Наразі обласна влада спільно з представниками Координаційного гуманітарного центру завершують підготовку до впровадження тестового проєкту, що уже позитивно зарекомендував себе під час деокупації в Харківській і Херсонській областях. Тестування цієї системи на прифронтових територіях дозволить під час деокупації Запорізького регіону одразу застосовувати її до звільнених містечок.

Як зазначив начальник Управління внутрішньої політики Володимир Марчук, проєкт для поліпшення взаємодії та пересування волонтерів з гуманітарними місіями на прифронтові території знаходиться на фінальній стадії розробки. Впровадження нової системи спростить отримання дозволів на перевезення гуманітарних вантажів у прифронтові чи деокуповані території. 

  • Нова система дозволить координувати дії волонтерів, уникаючи дефіцитів чи профіцитів на території, адже непоодинокими є випадки, коли громада просто не потребує допомоги певного спрямування, або в населеному пункті немає складів для розміщення цих запасів. Крім цього це підвищить безпеку самих волонтерів та пришвидшить процес отримання дозволів, - підкреслив заступник голови ОДА Євген Мироненко.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів