Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У прифронтових громадах посилюють інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо виїзду з населених пунктів на лінії вогню

15 серпня 2023 - 17:00

Про проведення евакуаційних заходів на території регіону говорили під час наради голови ЗОВА Юрія Малашка з представниками структурних підрозділів, очільниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів.

Так, обласна влада спільно з органами місцевого самоврядування та правоохоронцями продовжують здійснювати евакуаційні заходи в прифронтових населених пунктах. Спеціальні групи у складі ювенальної поліції, психологів, поліцейських офіцерів громад і представників ТГ закликають людей виїжджати до більш безпечних місць. Після згоди евакуаційні групи вивозять з районів ведення активних бойових дій цивільне населення, зокрема маломобільні групи населення та сім'ї з дітьми. Як зазначив начальник  Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Запорізькій області Вадим Малига, станом на зараз мобільними групами евакуйовано 115 родин, на вихованні яких перебуває 196 неповнолітніх.

  • Ворог все частіше вдається до обстрілів об’єктів цивільної інфраструктури, внаслідок яких люди гинуть та зазнають поранень. Разом з головами територіальних громад маємо посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення щодо евакуації до більш безпечних місць, - зазначив начальник Управління.  

За словами голови Пологівської РВА Артура Крупського на підконтрольних територіях Пологівського району все ще залишаються родини з дітьми, зокрема в Оріхівській громаді – 11 неповнолітніх, в м. Гуляйполі – 7. На жаль, є сім'ї, які  повертаються до своїх домівок неподалік від лінії фронту. Так, кількість неповнолітніх в Преображенській ТГ збільшилась з 2 до 6. Аби зберегти життя малечі від безвідповідальності дорослих, Радою оборони Запорізької області прийняте рішення щодо проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Запорізької області в місцевості, де ведуться бойові дії, та направлено на погодження до Координаційного штабу з питань проведення  обов’язкової евакуації в умовах воєнного стану, який створено для сприяння координації діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, військових формувань, утворених відповідно до законів, та громадських об’єднань з питань організації та проведення обов’язкової евакуації населення. Це стосується прифронтових населених пунктів Василівського та Пологівського районів, а саме смт Степногірськ, с. Преображенка, с. Єгорівка, м. Гуляйполе  та с. Новопавлівка.

 


 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів