Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада працює над збільшенням доступного фонду захисних споруд

14 серпня 2023 - 17:10

Під головуванням очільника Запорізької ОВА Юрія Малашка відбулась щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів, а також головами РВА та військових адміністрацій населених пунктів, на якій обговорили стан та доступність укриттів на підконтрольній частині області.

Так, т.в.о директора Департаменту з питань цивільного захисту населення ЗОДА Олексій Караулов доповів, що оскільки в результаті оперативних перевірок органів місцевої влади спільно з ДСНС та ГУНП в Запорізькій області на підконтрольних територіях виявлено, що частина об’єктів цивільного захисту непридатна до використання, а частина зачинена під час повітряних тривог, то аби покращити загальний рівень готовності захисних споруд обласною владою ініційовано додаткові перевірки всього фонду об’єктів цивільного захисту різного рівня підпорядкування та власності. Крім того, опрацьовується питання встановлення  модульних укриттів на територіях обласних закладів та установ, які перебувають поблизу місць з місцями масового перебування людей. Для першого етапу встановлення таких укриттів профільною комісією виокремлено 10 закладів, територію яких перевірять на відповідність всім нормам та потребам.

Загалом фонд захисних споруд цивільного захисту області складається з 2320 об’єктів, серед яких 351 захисна споруда, сховища та протирадіаційні укриття. Також серед цих об’єктів 1969 найпростіших укриттів, 17 з яких – модульні.

  • Від населення обласного центру надходить багато скарг, в тому числі на “гарячу лінію” про недоступність укриттів під час тривоги. Відповідальні за ці об’єкти особи не виконують свої обов’язки, що неприпустимо в умовах такої небезпеки. Нові придатні укриття неодмінно мають найближчим часом з’явитися на інтерактивній мапі укриттів, - зауважив Юрій Малашко.

За наданою міською владою Запоріжжя інформацією, за результатами перевірок зі списку найпростіших укриттів було виключено 411 об’єктів через невідповідність технічним вимогам. На облік взято 99 найпростіших укриття, ще 193 переведено з категорії не рекомендованих. Серед сховищ 6 об’єктів завдяки будівельним роботам переведено до категорії обмежено готових. Взято на облік 17 швидкоспоруджуваних споруд. Загалом в обласному центрі розташовано 974 захисні споруди різного ступеня захисту місткістю понад 613 тис. місць.

Як зазначив начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Запорізькій області Вадим Малига, останнім часом мешканці обласного центру почали безвідповідально ставитися до сигналів про небезпеку. Посадовець закликав дотримуватись правил безпеки під час повітряної тривоги 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів