Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Держава продовжує підтримувати внутрішньо переміщених осіб

14 серпня 2023 - 13:40

Під час “Дня територіальних громад”, який відбувся під головуванням очільника ЗОВА Юрія Малашка учасники обговорили питання підтримки ВПО та переміщення їх в більш безпечні регіони України.

Як зазначив заступник голови ОДА Віталій Сиволап, з початку повномасштабного вторгнення Запорізька область стала прихистком для великої кількості внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій. Для рівномірного розподілення навантаження на заклади розміщення та убезпечення громадян, їм пропонують комфортні місця перебування в центральних та західних регіонах України. 

Наразі триває добровільна евакуація з прифронтових громад. Евакуйованим особам надається прихисток у місцях компактного розміщення. Задля цього в Запорізькому районі створено ряд шелтерів з комфортними умовами для понад 1000 осіб для тимчасового розміщення громадян, що виїхали з зони активних бойових дій або втратили житло внаслідок ворожих обстрілів.

Директорка Департаменту соціального захисту населення Марина Нотанова нагадала керівникам громад про державний проєкт, який передбачає можливість безоплатного проживання окремих категорій внутрішньо переміщених осіб у санаторних закладах західної України. Зокрема серед таких - спеціалізований санаторій “Батьківщина” в м. Трускавець та “Слава” в м. Миргород. Безоплатна послуга надається особам з інвалідністю, літнім людям та тим, в кого внаслідок обстрілів зруйновано або пошкоджено житло.

Окремо посадовиця повідомила про успішну співпрацю з БФ “Save Ukraine”, який надає тимчасове житло для сімей з дітьми, евакуйованих з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей. Так, родинам пропонують комфортні умови проживання у різних локаціях Києва та Київської області. В столиці це кімнати на 4-10 осіб, а за її межами окремі смарт квартири, розраховані на сім'ї з дітьми до 4 осіб. Місця розміщення забезпечені всім необхідним для проживання. Кожна сім'я має можливість перебувати в цих місцях розміщення, де впродовж всього терміну перебування надається супровід та індивідуальний план відновлення.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів