Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розглядатися будуть всі заяви: про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна

12 серпня 2023 - 12:08

Про порядок надання компенсації за пошкоджені та зруйновані об'єкти в рамках програми “єВідновлення” розповів заступник голови Запорізької ОДА Валерій Шевченко.

Триває обстеження пошкоджених внаслідок ударів військовослужбовців рф будівель. На сьогодні вже подано близько 600 заявок, половина з них вже відпрацьована комісіями. Винесено 84 позитивних акти, за яким мешканці Запорізької області зможуть отримати понад 4 млн грн на відновлення. Всього в реєстр пошкодженого та зруйнованого майна подано близько 11 тисяч об'єктів. Посадовець нагадав, що на компенсацію за пошкоджене майно, подаються тільки ті акти, які стосуються будівель на підконтрольних територіях, інші залишалися без розгляду до деокупації території.

Також, Валерій Шевченко розповів, що з 15 серпня вступає в дію постанова КМУ від 30 травня 2023 р. №600 “Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна”. Так, власники знищених будівель можуть подавати відповідні заяви в електронній формі через мобільний додаток Порталу Дія або в паперовій формі через центр надання адміністративних послуг, орган соціального захисту населення або нотаріуса.

Вже створено 65 Комісій з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна. Розглядатися будуть всі заяви. Їх можуть подавати навіть власники будинків на тимчасово окупованих територіях, якщо зможуть довести факт руйнування. Пакет документів включає підтвердження права власності, витяг на житло, паспорт ідентифікаційний код, технічний паспорт БТІ, а також документи на пільги (за наявності).

  • Люди можуть подавати заяви з будь-якої точки за умови користування додатком "Дія". Компенсація має бути освоєна за один рік та, згідно з постановою, може бути використана лише на певний перелік робіт. Після обстеження Комісія складає чек-лист та дефектний акт, після чого відбувається закупівля будівельних матеріалів на визначену суму (до 200 тисяч гривень). Закликаю жителів Запорізької області активніше подавати заяви, - зазначив Валерій Шевченко.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів