Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Ми готові до змістовного діалогу з молоддю”

12 серпня 2023 - 10:00

До Дня молоді голова ЗОВА зустрівся з активними молодими запоріжцями й долучився до дискусії "Молодь під час війни. Свідомий вибір".

  • Майбутнє – це наша ідентичність, яку сьогодні виборюють на полі бою. Це те, що ми будемо згадувати роками й передавати своїм дітям, розказувати, що все ж таки те, що ми робили та робимо зараз не буде марним. Хочу побажати вам світлого майбутнього та перемоги, можливості реалізувати себе та свої таланти. Ми готові до змістовного діалогу з молоддю, - привітав Юрій Малашко.

Як зазначила керівниця Управління молоді та спорту ЗОДА Наталія Власова, війна не здатна зламати дух українців, що кожен день доводять  наші громадяни як на фронті, так і в тилу. Молодь завжди була ініціативною та цілеспрямованою, завдяки чому Україна рухається в напрямку до сучасної європейської держави.

Під час зустрічі з обласною владою молодь пройшла анонімне опитування, щодо бажання виїхати за кордон. Понад 80% присутніх відповіли, що незважаючи на активні бойові дії бажають залишитися в Україні. Очільник ЗОВА відзначив мужність та вірність запорізької молоді. Серед причин чому молоді люди хочуть залишитися лунали різні відповіді: “Це мій дім”, “Це моя земля”, “Тут мої рідні та кохані”, “Я тут працюю” та багато інших, але всі вони означали одне – молодь хоче жити на батьківщині та зробити її краще.

Обговорення дозволило дізнатися про проблеми, з якими зіштовхується молоде покоління та, на що обласній владі необхідно звернути пильну увагу. Так, серед молоді активісти порушили питання надання психологічної допомоги тим, хто цього потребує. Основною проблемою є те, що у спробі допомогти можливо нашкодити, тому таку допомогу має надавати виключно фахівець. 

Від влади також очікують розв’язання проблемних питань, які турбували всіх мешканців ще до початку повномасштабного вторгнення, зокрема екологія. Попри це, юнацтво турбує не тільки поточна ситуація, але й майбутнє: відбудова зруйнованих багатоповерхівок та деокупація територій.

Юрій Малашко подякував присутнім за змістовну дискусію та нове бачення на розв’язання різноманітних проблем та наголосив, що обласна влада готова до взаємодії й чекає на дієві пропозиції.

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів