Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Ворожий удар по Запоріжжю засуджений міжнародним товариством ”, - Юрій Малашко в інтерв’ю для всеукраїнського порталу новин

13 серпня 2023 - 15:25

Про посилення ворожих обстрілів, підготовку до осінньо-зимового періоду та наслідки підриву Каховської ГЕС для Запорізької області розповів очільник ЗОВА Юрій Малашко в інтерв’ю для “informator.ua”.

Контрнаступ триває. Попри намагання військових рф завадити нашій армії йти вперед, українські захисники звільняють населенні пункти. Очільник ОВА зазначив, що посилення обстрілів регіону - це спроба залякати українців. Це підтверджує й засуджений міжнародним товариством ракетний удар, по об’єкту цивільної інфраструктури 10 серпня. Крім цього, попри постійні обстріли громад на лінії зіткнення, там й досі залишаються люди. Для них функціонують пункти незламності.

  • Радою оборони Запорізької області прийнято рішення звернутися до  КМУ щодо примусової евакуації родин з дітьми з лінії фронту. Спільно з поліцією щоденно проводимо відповідну роботу, але, на жаль, люди залишаються. Нагадую, що для наших ВПО створено місця для розселення в різних регіонах і навіть є можливість безкоштовно виїхати за кордон, - зазначив Юрій Малашко.

Тим часом триває підготовка до деокупації Запорізької області: протягом тижня після звільнення території та проведення всіх стабілізаційних заходів, для відновлення функціонуванн громад на місця повернуться призначені очільники військових адміністрацій населених пунктів. 

Крім цього, обговорили  прийдешній осінньо-зимовий період: закупівлю генераторів, стабілізацію системи енергопостачання тощо. Посадовець зазначив, що понад 70% тепломереж вже готові до початку опалювального сезону. Розуміючи, що ворог продовжить гатити по об’єктах критичної інфраструктури проводяться безпекові заходи для мінімізації уражень.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році