Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада відкрита для ефективної співпраці з бізнесом для відновлення економіки регіону

9 серпня 2023 - 17:05

Під головуванням очільника Запорізької ОВА Юрія Малашка відбулося перше засідання нового дорадчого органу – Ради підприємців Запорізької області. Керівництво обласної влади спільно з представниками ГУ Державної податкової служби в Запорізькій області, ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області, Запорізької торгово-промислової палати та підприємцями регіону обговорили актуальні проблемні питання сфери.

  • Малий та середній бізнес в складні для країни часи став надійним партнером, який з початку повномасштабного вторгнення, крім забезпечення діяльності власних потужностей, надає посильну допомогу для армії та цивільних, підтримує волонтерський рух. Ці вчинки не тільки доводять єдність нашої нації, але й допомагають наближати нашу перемогу, – наголосив голова ОВА. 

З важливими законодавчими змінами в оподаткуванні присутніх на засіданні ознайомив виконувач обов’язків начальника ГУ ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський. Мова йшла про повернення до довоєнної системи оподаткування, зокрема, скасування з 01.08.2023 можливості застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2%. Водночас для прифронтових територій залишається можливість для ФОП - платників єдиного податку І та ІІ групи сплачувати єдиний податок на добровільній основі. Посадовець наголосив на важливості співпраці податкових органів з підприємствами для оперативного розв’язання всіх проблем у цій сфері.

Обговорили й болюче для бізнесу питання — застосування штрафних санкцій за порушення податкових норм у 2022 році. За результатами обговорення очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко виступив з ініціативою опрацювати побажання та пропозиції підприємців для подальшого звернення до Народних депутатів України від Запорізької області для врегулювання питань на законодавчому рівні.

Під час засідання начальниця відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та регульованих цін ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Анастасія Черних розповіла про розвиток превентивних інструментів захисту прав споживачів, як одного з пріоритетних напрямків роботи Держпродспоживслужби у 2023 році. У рамках такої роботи задля недопущення поширення на ринках небезпечної продукції, яка може становити ризик для споживачів, спеціалістами служби здійснюється постійний діалог та інформування громадян та суб’єктів підприємництва щодо їх прав, обов’язків та вимог чинного законодавства. 

Окремо очільник Запорізької ОВА відзначив відповідальну роботу фахівців ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області та системні перевірки з виявлення безакцизної продукції та харчових продуктів невідомого походження. 

Також віцепрезидент Запорізької торгово-промислової палати Андрій Куц поінформував членів ради про наявні електронні інструменти та проєкти, які сприяють виходу на ринки ЄС запорізьких підприємців. Фахівці Запорізької ТПП активно залучають міжнародну грантову підтримку для розвитку діючих та створення нових інструментів виходу запорізької продукції на нові ринки. Посадовець ознайомив присутніх з діючими наразі проєктами, зокрема стажування для представників будівельної галузі та супутніх сфер, а також сфери охорони здоров’я; проведення безкоштовних онлайн-вебінарів для бізнесу за підтримки ЄС та ПРООН; реалізації проєкту «Експертні консультації. Об’єднаний економічний фронт Запорізького і Волинського регіонів», можливостей інформаційної платформи PRO_Business тощо. Андрій Куц запросив всіх охочих долучитися до зазначених ініціатив, детальніше про які можна дізнатись звернувшись до Запорізької торгово-промислової палати.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році