Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Системна боротьба СБУ з ворогом: вже зареєстровано близько 8000 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів рф

4 серпня 2023 - 15:20

Про виявлення диверсійної та колабораційної діяльності, а також заходи примусової паспортизації на території регіону в офіційному Медіацентрі при ОДА розповів начальник слідчого відділу Управління СБУ в Запорізькій області, полковник юстиції Іван Кольц.

Так, після початку повномасштабного вторгнення перед Службою безпеки України постали нові виклики, які змінили формат і темпи роботи та збільшили рівень навантаження на слідчих. Зокрема в умовах війни співробітники СБУ ведуть системну боротьбу з внутрішнім ворогом, виконують антитерористичні та контрдиверсійні завдання, викривають злочини російського окупанта проти цивільного населення.

Як зазначив Іван Кольц, правоохоронці працюють над викриттям всіх посібників держави агресора, які виконують злочинні вказівки окупантів, повідомляють про місця дислокації ЗСУ та пересування української військової техніки, а також сприяють проведенню заходів примусової паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях регіону. 

  • Наразі в регіоні вже виявлено 1500 державних зрадників, диверсантів та колаборантів. Співробітники СБУ працюють над тим, щоб всіх, хто за власним бажанням йде на співпрацю з ворогом, було притягнуто до відповідальності, - зазначив начальник слідчого відділу.

Наразі зареєстровано близько 8000 кримінальних проваджень щодо порушення збройними силами рф законів та звичаїв війни. Вони стосуються обстрілів та руйнувань об'єктів цивільної інфраструктури, вбивства мирного населення, розграбування майна, заходів примусової паспортизації і депортації громадян України на територію країни-агресорки.  

  • Звертаюсь до жителів Запорізького регіону! Служба безпеки України збирає доказову базу, щоб притягнути до відповідальності всіх винних. Якщо ви володієте інформацією щодо воєнних злочинів рф проти цивільного населення та військовополонених, пособників ворога або інтернет-агентів, які «зливають» окупанту важливі дані, повідомляйте про це на гарячу лінію або до чат-бота, - наголосив Іван Кольц.

Телефон гарячої лінії Управління СБУ в Запорізькій області: (061)239-60-40.

Чат-бот «Стоп окупант»

 


 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році