Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади Запорізької області отримали шкільні автобуси від партнерів з Європи

4 серпня 2023 - 11:30

Запорізька область готується до деокупації та формує матеріально-технічний резерв для кожної громади. Сьогодні очільник ЗОВА Юрій Малашко передав керівникам громад тимчасово окупованих територій першу партію з 4 автобусів, отриманих від європейських партнерів. Після звільнення територій Запорізької області та відновлення процесів життєзабезпечення населення, транспортні засоби будуть використовувати для підвозу учнів під час організації освітнього процесу.

  • Хочу подякувати Міністерству освіти і науки України за надану підтримку. Європейські партнери загалом планують передати 15 автобусів нашим громадам для підвозу учнів до навчальних закладів. Громади вже отримали документи на право власності. Будемо сподіватися, що вже скоро автобуси будуть активно використовуватися для підвозу дітей, - зауважив Юрій Малашко.

Так, в обласному центрі керівникам 4-х громад передали у комунальну власність першу партію шкільних автобусів, що після деокупації використають для організації підвозу школярів до закладів освіти.

Передані автобуси обладнані багаторівневим захистом, який виключає багато факторів ризику. Так, водій не матиме можливості розпочати рейс без перевірки на вміст алкоголю в крові, який можливо перевірити за допомогою вбудованого алкотестера.

В наданих транспортних засобах враховано питання безбар’єрності, тобто потреби маломобільних осіб та людей з інвалідністю. Для комфортного проїзду автобуси обладнані спеціальними пандусами, що значно полегшує користування транспортним засобом особам, які пересуваються на візку.

 

 


Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році