Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада продовжує розв’язувати проблемні питання громадян.

1 серпня 2023 - 14:20

Під час “гарячої лінії” заступник голови ЗОДА Віталій Сиволап поспілкувався з жителями Запорізької області. Питання від громадян стосувалися допомоги постраждалим внаслідок ворожих обстрілів, надання правової допомоги, а також питань медичного забезпечення. 

Запорізька область щодня страждає від численних обстрілів з боку ворога. Загарбник застосовує різні види озброєння руйнуючи мирні домівки та інфраструктуру. Так, на “гарячу лінію” звернулася жителька Запорізького району, домівку якої пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів. Жінка просила надати їй допомогу в відновленні житла, адже самотня пенсіонерка не має ні сил, ні коштів самотужки відновити його. Віталій Сиволап взяв це питання на контроль та залучив до розв’язання проблемного питання керівництво громади.

З проханням правового врегулювання спірної ситуації з головою ОСББ звернувся чоловік. Як запевняє пенсіонер, для безперешкодного пересування на візку йому потрібно обладнати належні умови, але в цьому не можуть дійти згоди з місцевою головою ОСББ. Заступник голови ОДА направив це звернення до Центру безоплатної правової допомоги, де чоловіка проконсультує юрист та допоможе в правовому полі врегулювати питання. 

Багато сфер життя в Україні змінилися з початку повномасштабного вторгнення рф на територію нашої країни. Телефоном звернулася громадянка з питанням про наявність антирабічної вакцини в медичних закладах міста, адже їй та дитині незабаром необхідно робити останнє щеплення. Віталій Сиволап запевнив жінку, що медичні заклади в обласному центрі забезпечені необхідною вакциною й готові надати допомогу громадянам,  та попередив, що у разі виникнення проблем чи неправомірних дій з боку медичного персоналу слід звертатися на “гарячу лінію”.

За результатами “гарячої лінії” кожному громадянину, який зателефонував, заступник голови ЗОДА надав чітку та вичерпну відповідь. Звернення взято під особистий контроль та залучено до вирішення профільні структури.  

Наступна “гаряча лінія”, під час якої перший заступник голови ЗОДА Руслан Мовчан відповість на питання громадян,  запланована на 10 серпня.

Громадяни можуть безплатно звернутися зі своїми проблемами за номером 0-800-503-508 або у телеграм чат-бот @InfoProstirZPBot.

 


Департамент Культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році