Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

“Українські війська йдуть вперед, а ми готуємось зустрічати наших людей”, - очільник ЗОВА зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Індія

31 липня 2023 - 17:00

Ще до початку війни Запорізька область та Республіка Індія мали тісну співпрацю, пов'язану зокрема з підприємницькою діяльністю, торгівлею та освітою. Для обговорення подальшої взаємодії в гуманітарній підтримці жителів регіону та післявоєнної відбудови, до обласного центру завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Харш Кумар Джейн. 

Очільник ЗОВА Юрій Малашко розповів про поточну ситуацію в регіоні та підготовку до деокупації. Наразі одним з основних завдань є створення місць розміщення для ВПО, які будуть евакуюватися з лінії фронту. В рамках свого візиту делегація передала гуманітарний вантаж для облаштування місць проживання вимушених переселенців з лінії вогню, який стане в пригоді під час проведення осінньо-зимового періоду. 

  • Українські війська йдуть вперед, а ми готуємось зустрічати наших людей. Для цього працюємо над облаштуванням закладів соціального спрямування відповідно до потреб ВПО. Щиро вдячні за підтримку наших людей та активну взаємодію між країнами в гуманітарному, торговельному та освітньому напрямках. Таке міжнародне партнерство дуже важливе для Запорізької області, - зазначив Юрій Малашко.

Спільно з делегацією Республіки Індія, очільник ЗОВА відвідав одну з соціальних установ обласного підпорядкування, яка готується до прийому евакуйованого населення. Заклад тимчасово знаходиться у простої, а підопічних, що проживали тут, перемістили в західні області. Як зазначила директорка установи, якісно організована робота та оснащення допомогли фахівцям прийняти поранених жителів прифронтових населених пунктів та надати їм необхідну медичну допомогу. Наразі там можна розмістити близько 250 осіб.

  • Це мій перший візит в Запорізький регіон. Розуміємо всю біль та труднощі людей, що живуть біля лінії фронту, тому оперативно надаємо допомогу на запити Уряду. З обласним центром ми маємо потужний зв’язок: студенти з Індії приїжджають навчатися сюди дуже багато років. Давно співпрацюємо з вашими промисловими об’єктами, тому продовжуємо підтримувати тісні торговельні та економічні відносини між нашими країнами. Індія з Україною!, - підкреслив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Індія. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році