Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В ЗОДА розповіли про зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час

31 липня 2023 - 13:10

22 липня 2023 р. набула чинності постанова КМУ від 11 липня 2023 р. № 743, якою регулюються питання бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час. Про це під час наради голови ЗОВА Юрія Малашка з представниками структурних підрозділів, очільниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів розповіла в.о. директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Людмила Грабчилєва.

Зміни внесено, як до Порядку бронювання, так і до Порядку та критеріїв визначення підприємств та установ, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. 

Так, кількість військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню та займають посади в органах місцевого самоврядування повинна становити 50 % кількості військовозобовʼязаних за виключенням посадовців першої-четвертої категорій посад які, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності. 

Постановою уточнено один з державних критеріїв щодо визначення організацій і установ критично важливими.  Так, до загальної суми сплачених податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів (крім митних платежів), яка повинна перевищувати еквівалент 1,5 млн євро, додано суму сплаченого єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування.

  • Розширено перелік підприємств, які можуть бути визначені критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період лише за двома з семи критеріїв. До цього Переліку додано такі підприємства: казенні підприємства пробірного контролю; підприємства, які забезпечують надання послуг і виконання робіт з експлуатації та комплексного обслуговування майна органів державної влади; а також підприємства ветеринарної медицини та житлово-комунального господарства, - розповіла Людмила Грабчилєва.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році