Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі відзначили День Української Державності

28 липня 2023 - 15:30

Сьогодні у Запоріжжі згадали етапи державотворення нашої країни – від Русі і до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, іноді ціною власного життя, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава. 

Історія української державності є яскравим прикладом шляху нашої великої нації до свободи самовизначення, який базується на споконвічній звитязі українців, їх особливому менталітеті і правових традиціях.

У цей день на Алеї героїв представники обласної та міської влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, військовослужбовці та ветерани вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів, мирних жителів, тих, хто безіменними покоїться у братських могилах і безвісти зник під час російської агресії та поклали квіти до стели захисникам України. Сьогодні вони головні герої новітньої державності, оскільки роками стримують ворога, своїми тілами захищають суверенітет, та незалежність України. 

Історія державотворення нероздільно пов’язана з розвитком українського війська та національними традиціями. День Української Державності - це свято, що єднає всі покоління українців, які боролися та захищали рідну землю. Історична пам'ять про звитяги наших пращурів - це основний крок на шляху  до національної свідомості та звільнення від ідейних кайданів імперського минулого, що продовжують слугувати знаряддям а руках ворога.

  • Цей день - нагадування про міць та волю українського народу, який стоїть за свої національні ідеї та свободу. Ми згуртовані як ніколи та готові стояти за свою незалежність до кінця. Низький уклін Збройним силам України та шана кожному захиснику, що боронить рідну землю. Незабаром ми звільнимо нашу Батьківщину та вчергове нагадаємо всьому світу, Україна - незламна та непереможна держава, зазначив Юрій Малашко.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році