Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області обговорили підготовку та посилення єдиної енергосистеми до зимового періоду

22 липня 2023 - 18:00

Очільник ЗОВА Юрій Малашко, спільно з головою правління НЕК «Укренерго» Володимиром Кудрицьким, представниками об’єктів енергогенерації та місцевих дотичних підприємств провів нараду щодо енергозабезпечення регіону, стану підготовки до осінньо-зимового періоду 2023-2024 в Запорізькій області.

  • В умовах війни гостро стоїть питання забезпечення регіону електроенергією та теплом під час опалювального сезону. Враховуємо досвід отриманий під час масових відключень внаслідок ракетних обстрілів, критичного дефіциту електроенергії, як ці випадки впливали на життєзабезпечення області та діяльність підприємств. Оновлюємо плани реагування та готуємося до всіх можливих ситуацій. Консолідація зусиль зараз важлива для подолання майбутніх викликів, - зауважив Юрій Малашко.

Учасники наради обговорили поточний стан енергомережі та подальші плани модернізації інфраструктури, що дозволить уникнути критичних наслідків під час атак рф.

  • Зараз проводимо робочі наради по всій Україні: почали з Дніпропетровської та Запорізької областей  – найбільших промислових вузлів нашої країни. Енергетична інфраструктура цих регіонів зазнала серйозних пошкоджень, тому наразі триває масштабна відновлювальна компанія. Попри це, слід діяти вже зараз, адже ринку енергії необхідно адаптуватися до змін, - підкреслив Володимир Кудрицький.

Так, голова правління НЕК "Укргідроенерго" наголосив, що наразі необхідно пришвидшити відновлювальні роботи на пошкоджених об'єктах енергетичної мережі - це дозволить без перешкод пройти опалювальний період, а українські міста будуть забезпечені теплом, водою та електроенергією.

Після завершення опалювального сезону 2022-2023, комунальні підприємства Запорізької області одразу розпочали відбудову та модернізацію своїх систем. 

Учасники наради обговорили можливість отримання генераторів та іншого необхідного обладнання від міжнародних донорів, які готові підтримувати Україну у боротьбі з агресором.

Окремо під час зустрічі присутні розглянули проблематику промислових підприємств. Керівники виробництв зауважили, що з розумінням ставляться до превентивних відключень, але для безпеки виробничих процесів необхідно забезпечити вчасне інформування про необхідність відключення для завершення небезпечних процесів. Також підприємці пояснили представникам НЕК “Укргідроенерго” потреби промислового сектору в обсягах електропостачання, на випадок впровадження лімітів споживання електроенергії у Запорізькій області.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році