Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вже 10 тисяч зруйнованих домогосподарств внесено до “єВідновлення”: Запорізька область налагоджує контакти з міжнародними партнерами та відпрацьовує план повоєнної відбудови

21 липня 2023 - 15:00

Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко провів зустріч з делегацією Посольства Швеції в Україні, під час якої обговорили безпекову ситуацію в регіоні та плани щодо підтримки після звільнення області від російських військових.

Тимчасовий Повірений у справах Швеції в Україні Леннар Ліннер зазначив, що наразі уряд держави розробляє стратегію допомоги, яка сприятиме відбудові територій та підтримуватиме органи місцевого самоврядування наступні 5 років. Основні напрямки роботи включають відновлення та розвиток економіки й енергетики, охорона довкілля, створення безпечних і комфортних умов проживання для наших людей після відбудови населених пунктів.

Понад 10 тисяч об’єктів вже подано на отримання грошової допомоги від держави на ремонт житла, пошкодженого через бойові дії “єВідновлення”. Попри це, обласна влада та органи місцевого самоврядування готуються до майбутньої деокупації та постійно вдосконалюють плани післявоєнної відбудови: кожний район створює власний проєкт, розроблений відповідно до індивідуальної ситуації на території та потреб населення.

  • Через постійні обстріли військовими рф Запорізька область несе значні збитки. Щоденно руйнування зазнають близько 30 домогосподарств. Невпинні ворожі удари не лише руйнують будинки, а й забирають життя людей. Попри це, ми готуємось до майбутньої деокупації та постійно вдосконалюємо плани післявоєнної відбудови. Важливо вже зараз оцінити обсяг роботи, щоб долучити наших міжнародних партнерів та розрахувати необхідну кількість ресурсів, - зазначив очільник ЗОВА Юрій Малашко.

Крім цього, під час зустрічі обговорили стан справ на тимчасово окупованих територіях навколо ЗАЕС. Як зазначив Юрій Малашко, росіяни намагаються змусити працівників станції запустити 4 енергоблок. Проте, українські фахівці відмовляються виконувати злочинний наказ, адже це суперечить законодавству держави та є прямим порушенням призведе до втрати персональних ліцензій після деокупації ЗАЕС

  • Наші спеціалісти усвідомлюють можливі наслідки, та чинять опір нелегітимному керівництву станції. Станом на зараз, як рівень радіації, так і рівень води в ставку-охолоджувачу в межах допустимої норми. Попри це, допоки на території ядерного об'єкта перебувають російські військові, залишається ризик виникнення техногенної катастрофи, - наголосив Юрій Малашко. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році