Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область переймає досвід модернізації меліоративних систем в умовах воєнного стану

20 липня 2023 - 14:30

Запорізька обласна влада працює над розвитком та вдосконаленням технічного стану місцевих агропідприємств. На Другому Меліоративному форумі, участь у якому взяли представники Департаменту агропромислового розвитку Запорізької обласної державної адміністрації на чолі із директором Департаменту Максимом Бойко, наочно продемонстрували інструменти такого розвитку. 

В рамках заходу учасники мали змогу обговорити реформи в секторі гідротехнічної меліорації та  можливості залучення грантів на втілення модернізації систем. Яскравим прикладом реалізації співпраці громад та міжнародних організацій є гідротехнічні об’єкти Суворовської зрошувальної системи, що працює в Ізмаїльському районі Одеської області. Тут місцеві аграрії створили Організацію водокористувачів “Вода життя”. Робота Організації водокористувачів побудована таким чином, що фермери безпосередньо утримують меліоративні системи та можуть залучати на свої об’єкти нові інвестиції. Це вже дозволило підприємцям оптимізувати систему поливу на своїх земельних ділянках, що учасники форуму мали нагоду побачити особисто.

За підсумками Другого Меліоративного Форуму та виїзних Комітетських слухань Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики, організованого Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку та впроваджених компанією Chemonics International, учасники разом узгодили план дій для подальшого розвитку агропідприємництва. Планується налагодження більш тісної співпраці з фермерами, зокрема - в питаннях поширення інформації про можливості залучення інвестицій. Крім цього, активно працюватимуть над залученням іноземних донорів. 

Директор Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА Максим Бойко переконаний, що така співпраця допоможе відновленню меліоративних систем в умовах військової агресії росії та післявоєнної відбудови, та в цілому позитивно вплине на розвиток української агропромисловості. 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок