Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада провела спеціальне навчання для новопризначених керівників військових адміністрацій населених пунктів у Запорізькій області

15 липня 2023 - 12:30

Згідно з наказом Президента України, у Запорізькій області створено 10 нових військових адміністрацій у Пологівському, Мелітопольському та Василівському районах. Вони будуть відповідальні за відновлення державності на звільнених територіях. Аби обрані представники виконували свої функції максимально якісно, для них організували спеціальний семінар. До роз’яснення нових задач та пошуку шляхів їх виконання для голів ВА долучилися очільник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко. 

  • Наша головна мета після звільнення області та проведення стабілізаційних заходів - відновити роботу органів влади та надати допомогу людям, які весь цей час залишались в окупації. Дуже велика відповідальність покладена на всі державні структури області та керівників військових адміністрацій, адже попереду нас чекає багато роботи з відбудови країни, - наголосив Юрій Малашко. 

Наразі одним з основних завдань для новопрезначенців є формування команди та створення кошторисної документації для повного відновлення територій та їх майбутнього розвитку після деокупації. 

Представники структурних підрозділів ОДА надали роз’яснення  новим очільникам ВА, як діяти у населених пунктах після їх звільнення згідно з нормативно-правовою базою, дотримуючись Законів України. Зокрема, начальник юридичного управління апарату облдержадміністрації Олександр Міняйло розповів про процедуру відновлення роботи держорганів, комунальних установ і підприємств. Для цього військові адміністрації мають провести повний кадровий аналіз та сформувати штатний розклад. Управлінець підкреслив, що спеціалісти структур мають бути компетентними та дотримуватися українського законодавства,  включаючи період від початку повномасштабного вторгнення.

Не менш важливим є формування та наповнення місцевих бюджетів на деокупованих територіях й отримання субвенцій на відновлення роботи інфраструктурних об’єктів. Консультацію з чіткими інструкціями щодо цього дав начальник Департаменту фінансів ЗОДА Сергій Медвідь. У Департаменті вже створено Дорожню карту щодо внесення змін до місцевих бюджетів для забезпечення фінансування діяльності новостворених військових адміністрацій населених пунктів. Її дотримання допоможе швидко та ефективно налагодити роботу на місцях. 

Новопризначені керівники військових адміністрацій отримують всебічну підтримку з боку обласної влади та готові до роботи на звільнених від російських окупантів територіях. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок