Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Запоріжжя повернувся Національний тур «Кіно заради Перемоги!».

13 липня 2023 - 19:45

За сприяння Запорізької ОДА у Запоріжжі організували показ кінострічки “Мирний-21”. Захисники України мали нагоду ознайомитись з сучасним українським кіно. 

Як наголосив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко, який долучився до заходу, український кінематограф має не тільки дарувати глядачам емоції, а й нагадувати про те, що життя триває, та дарувати впевненість в майбутньому країни. 

  • Сьогодні ворог робить все, аби знищити нашу державність, незалежність, змусити нас забути, що ми - українці. Та дякуючи вам, нашим захисникам, ми продовжуємо боротися. Ми боронимо саме існування нашої нації, захищаючи свою землю і культуру. Низький вам уклін! - звернувся до глядачів очільник ЗОВА Юрій Малашко. 

Робота режисера Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21» вийшла у 2023 році. Сюжет засновано на реальних подіях про спротив луганських прикордонників ворогу у зоні проведення АТО. Прем’єра фільму мала відбутись ще у 2022 році, але через те, що росія знову напала на нашу країну, вихід стрічки довелося відкласти.

Показ провели в рамках Національного туру “Кіно заради Перемоги!”, організованого Державним агентством України з питань кіно за сприяння Офісу Президента. Це - вже третій етап проєкту.  Він покликаний підтримати українських військових та вимушених переселенців.

Марафон “Кіно заради Перемоги!” триватиме у Запоріжжі до жовтня 2023 року. Покази стрічок українських авторів відбуватимуться не тільки у кінотеатрі, а й у центрах допомоги для переселенців з Бердянського, Матвіївської громади Запорізького району та Мелітопольського районів Запорізької області. 

 

Департамент інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок