Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Як живуть громади у Запорізькій області на прифронтовій території

11 липня 2023 - 15:50

Попри виклики повномасштабної війни на території Запорізької області, громади нашого краю продовжують не тільки жити під щільними обстрілами, а ще й розбудовуватись. В цьому переконався очільник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко під час робочого візиту в Пологівський район.

Район продовжує страждати від щоденних атак з боку ворога: російські снаряди руйнують цивільну інфраструктуру та нищать майно громадян. Попри це, Пологівщина розвивається, створюються умови для комфортного проживання людей під час ведення активних бойових дій.

Так, одній з громад вдалося завершити роботи зі створення амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка мала відкритися у березні 2022 року. Заклад із сучасним обладнанням обслуговує 2041 мешканця, серед яких дорослі та діти. Вони можуть потрапити на прийом до лікаря та медсестри. Окрім цього, при амбулаторії зараз працює команда медиків швидкої допомоги, які надають допомогу мешканцям кількох селищ.

Очільник ЗОВА Юрій Малашко мав нагоду особисто поспілкуватися з медиками, обговорити потреби, аби послуги надавались на високому рівні.

Амбулаторія забезпечена й автономною системою опалення. Найближчим часом заклад оснастять генератором та сонячними панелями. Тож у разі пошкодження електромереж чи відключення електроенергії, лікарня зможе безперебійно працювати та надавати свої послуги населенню.

Громада живе та розвивається ще й завдяки підприємцям, які продовжують працювати, наповнювати місцевий бюджет та надавати всебічну допомогу жителям. Фермери під регулярними обстрілами та в надскладних умовах продовжують обробляти землю, збирати врожай. Юрій Малашко подякував аграріям за мужність та завзятість у роботі, адже ризикуючи власним життям фермери розпочинають збір врожаю. Перші тони збіжжя вже зібрано для годування тварин, які вирощуються на фермерському господарстві на лінії вогню.

Голова ОВА також провів виїзну нараду з керівниками району та громади щодо нагальних проблем території. Через ворожі обстріли електромережі розтрощені, а тому три населені пункти громади живуть без електроенергії. Юрій Малашко взяв питання на контроль та надав доручення щодо прокладання нової лінії електромережі. Крім того, розглядається можливість залучення потужностей сусідніх територій.

Ремонту потребують і місцеві дороги. У воєнний час автошлях став “дорогою життя”. Юрій Малашко вже дав доручення голові району пропрацювати з профільними структурами ЗОВА відновлення ремонту дорожнього покриття.

Очільник ЗОВА та представники місцевого самоврядування також завітали до військових, які боронять Пологівський край, та передали їм допомогу. Від обласної влади захисники отримали смаколики й речі першої потреби. Юрій Малашко подякував бійцям за їх героїзм і мужність. 

 

Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок