Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко: “Сенсом всіх процесів, які відбуваються в Україні під час повномасштабного вторгнення є людиноорієнтованість”

7 липня 2023 - 16:20

З нагоди відзначення в Україні двадцять першої річниці створення адміністративної юстиції очільник Запорізької обласної військової адміністрації взяв участь в науково-практичній конференції «Адміністративна юстиція як запорука динамічної розбудови правової держави», організованій Запорізьким окружним адміністративним судом.

Захід відбувся за участі очільників Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, Третього апеляційного адміністративного суду, судді Конституційного Суду України, суддів і працівників апарату Запорізького окружного адміністративного суду, а також представників харківської і запорізької наукових шкіл з адміністративного права.

  • Сенсом всіх процесів, які відбуваються в Україні за час повномасштабного вторгнення є людиноорієнтованість. Незважаючи на запровадження в Україні режиму воєнного стану, права та інтереси фізичних і юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин залишаються незмінним орієнтиром в діяльності адміністративних судів. Маю надію, що учасники конференції віднайдуть відповіді на проблемні питання в сфері адміністративного судочинства. Ви робите важливу справу, - акцентував Юрій Малашко.

В рамках заходу відбулась сесія з фахового обговорення актуальних проблем адміністративного судочинства в Україні, під час якої учасники обмінялися думками щодо глибинних науково-практичних аспектів його здійснення. Обговорили й гарантії безпеки для учасників під час розгляду справ в порядку адміністративного судочинства в умовах правового режиму воєнного стану в Україні. Учасники науково-практичної конференції консолідовано зауважили, що запровадження в Україні адміністративної юстиції мало істотне підґрунтя та спрямовувалось виключно на вдосконалення вітчизняної системи судоустрою. Україна таким чином задекларувала своє прагнення до європейської інтеграції та приведення вітчизняного законодавства у відповідність до європейських стандартів та норм. Поряд із цим, було відзначено, що утвердження прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин має залишатись незмінним орієнтиром у діяльності вітчизняних адміністративних судів.


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок